Son Dakika…Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapıldı…(21.06.2018)

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik

Son Dakika…Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapıldı….

Söz konudu değişikliğe ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 21.06.2018 tarihli resmi gazete yayınlarak yürürlüğe girdi….

Söz konusu değişiklikle özellikle sözleşmeli personel izinleri konusunda değişiklik yapıldı….

İşte ayrıntılar……

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar 21.06.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Sözleşmeli öğretmenler dahil olmak üzere izin haklarında da değişiklik oldu.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

2018/11809 karar sayılı değişiklik 21.06.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanırken yapılan değişiklikler içerisinde sözleşmeli öğretmenlerin izin hakları da yer aldı. Örneğin sözleşmeli öğretmenlerin evlilik izin süresi 3 gün idi son yapılan değişiklikle birlikte evlilik izin süresi 7 güne çıkartıldı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN İZİNLERİ

Sözleşmeli personel esaslarında değişiklik ile birlikte sözleşmeli kamu personellerinin mazeret izinlerinde iyileştirilmeye gidildiği görüldü. Doğum izni, süt izni, evlilik izni, ölüm izni, yıllık izin ve mazeret izinlerinde düzenlemeler yapıldı.

Doğum izni  değişikliği;

“Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası izin süresine ilave edilir. Doğum izninin başlaması gereken tarihten önce gerçekleşen doğumlarda ise doğum tarihi ile doğum izninin başlaması gereken tarih arasındaki süre doğum sonrası izne ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında doğum izni kullanırken annenin ölümü halinde, isteği üzerine sözleşmeli personel olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.”

Sözleşmeli öğretmenlerin süt izni;

“Sözleşmeli personele, çocuğunu emzirmesi için ücretli doğum izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde birbuçuk saat süt izni verilir.”

Sözleşmeli öğretmenlerin mazeret izin çeşitlerinde yapılan değişiklik;

“Sözleşmeli personele isteği üzerine; eşinin doğum yapması halinde on gün, kendisinin veya çocuğunu evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü halinde ve her olay için yedi gün ücretli mazeret izni verilir”

Sözleşmeli öğretmen mazeret izinleri

10 günlük mazeret izin hakkı;

“Yıllık izin hakkı bulunmayan sözleşmeli personele bu maddede belirtilen haller dışındaki mazeretleri nedeniyle bir sözleşme dönemi içinde toplamda on günü geçmemek üzere yıllık izin vermeye yetkili amirlerince ücretli mazeret izni verilebilir.”

Evlat edinme izin hakkı;

“Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen sözleşmeli personel ile sözleşmeli personel olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi halinde sözleşmeli personel olan eşlerine, çocuğun teslim edildiği tarihten itibaren sekiz hafta süre ile izin verilir. Bu izin evlatlık kararı verilmeden önce çocuğun fiilen teslim edildiği durumlarda da uygulanır.”

Bakmakla yükümlü olunan durumlarda izin hakkı;

“Sözleşmeli personelin, bakmakla yükümlü olduğu veya sözleşmeli personel refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hallerinde, bu hallerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine üç aya kadar ücretli izin verilir. Refakat sebebiyle izin verilmesine esas teşkil edecek sağlık kurulu raporunda; refakati gerektiren tıbbi sebepler, refakat edilmediği takdirde hayati tehlike bulunup bulunmadığı, sürekli ve yakın bakım gerekip gerekmediği, üç ayı geçmeyecek şekilde refakat süresi ve varsa refakatçinin sahip olması gereken özel nitelikler belirtilir.”

21 Haziran 2018 değişiklikleri ile birlikte kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenler arasındaki izin farklılıkları azaltılmış oldu. Ancak tamamen aynı duruma gelmemiştir.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar için Tıklayınız

kaynak:www.ogretmenlericin.com

Related Posts

Önceki Yılın Birim Fiyatlarının Kullanılması..Fiyat Analizi…Rayiç Fiyatlar

ilan veya davet tarihinde cari yıl birim fiyatlarının yayımlanmamış olması durumunda, istekli tarafından önceki yılın yayımlanmış birim fiyatlarının kullanılabileceğine ilişkin kamu ihale kurulunu kararı aşağıda gösterilmiştir….. Toplantı No : 2018/039…

Yurt Dışındaki Türk Öğrencilere Burs İmkanı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışına göç eden Türklere yönelik bu yıl ilk kez akademik destek bursları vermeye başlıyor Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışına göç eden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaçırdığın Haberler

AÇG (Azeri-Çıralı-Güneşli) Projesi (Mega Proje) Nedir?

  • By admin
  • Aralık 22, 2024
  • 51 views
AÇG (Azeri-Çıralı-Güneşli) Projesi (Mega Proje) Nedir?

Belediyede Sözleşmeli Personel İstihdamı

  • By admin
  • Aralık 22, 2024
  • 32 views
Belediyede Sözleşmeli Personel İstihdamı

Fotokopi olan beglenin ihale teklifi yanında kanıtlayıcı belge olarak sunulması

  • By admin
  • Aralık 22, 2024
  • 41 views
Fotokopi olan beglenin ihale teklifi yanında kanıtlayıcı belge olarak sunulması

Kandil ne zaman? 3 aylar yaklaştı! 2022 kandil tarihleri….

  • By admin
  • Aralık 22, 2024
  • 44 views
Kandil ne zaman? 3 aylar yaklaştı! 2022 kandil tarihleri….

Geçici Vergi Dönemlerinde Yeniden Değerleme Oranı

  • By admin
  • Aralık 22, 2024
  • 44 views
Geçici Vergi Dönemlerinde Yeniden Değerleme Oranı

Güveni Kötüye Kullanma Suçu Nedir? Güveni Kötüye Kullanma Suçunun Cezası Nedir?

  • By admin
  • Aralık 22, 2024
  • 45 views
Güveni Kötüye Kullanma Suçu Nedir? Güveni Kötüye Kullanma Suçunun Cezası Nedir?