2016 yılında zamanaşımına uğrayacak yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan emanet ve alacak listesi6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. Maddesine göre, bankalar nezdlerindeki yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. maddesinin uygulanmasına ilişkin yayımlanan Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliğin 25. maddesinin 2.fıkrası gereğince bir sonraki takvim yılı içerisinde bankalar, nezdlerinde zamanaşımına uğrayacak yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacak listesini Nisan ayının başından itibaren kendi internet sitelerinde bir sonraki yıl sonuna kadar ilan etmesi gerekmektedir.Bu çerçevede; aşağıdaki listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin 2016 yılında zamanaşımına uğrayacak olanlar için tabloda belirtilen tarihe kadar geçerli kimlik belgeleri ile hesaplarının bulunduğu şubeye veya şubelerimizden herhangi birine başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilecektir.
2016 yılında zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet, alacak ve kiralık kasalar listesi5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinin uygulanmasına ilişkin yayımlanan yönetmeliğin 8. maddesi gereğince bankaların zamanaşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacakların listesini Şubat ayı başından itibaren kendi internet sitelerinde dört ay müddetle ilan etmesi gerekmektedir.Bu çerçevede; aşağıdaki listede isim ve hesap bilgileri yer alan müşterilerimizin en geç 15 Haziran 2016 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu şubeye veya şubelerimizden herhangi birine geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.
Zamanaşımına uğramış paranız olup olmadığını bu linki tıklayarak öğrenebilirsiniz…..
Sıkça Sorulan Sorular
- Soru: Benim zamanaşımına uğramış param var mı? Paramın olup olmadığını nereden öğrenebilirim? Ne kadar?
- Soru: ….. (kişisine) ait zamanaşımına uğramış para var mı? Ne kadar?
- Soru: Benim hangi bankada param var? Ne kadar?
- Soru: …. Bankasında zamanaşımına uğramış param var mı? Ne kadar?
Cevap: Zamanaşımına uğramış kıymetlerle ilgili listeler, ilgili yönetmelik gereğince
1. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu – www.tmsf.org.tr
2. Türkiye Bankalar Birliği – www.tbb.org.tr
3. Türkiye Katılım Bankaları Birliği – www.tkbb.org.tr sitelerinden zamanaşımı sorgusu altında, veya
4. Bankaların kendi internet sitelerinde
yayınlanmaktadır. Adınızı bu listelerde aratmanız mümkündür. Adınızı bu listelerde bulmanız durumunda orada yazan bankaya ya da şubeye başvurmanız gerekmektedir.
- Soru: Bankaların internet sitesi adreslerini nereden bulabilirim?
- Soru: …..Bankasının internet sitesi adresi nedir?
Cevap: Bankaların internet sitesi adreslerine, http://www.tbb.org.tr/tr/banka-ve-sektor-bilgileri/banka-bilgileri/internet-adresleri/67 linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Soru: Bankaların telefon ve adreslerini nereden bulabilirim?
- Soru: ….Bankasının telefonunu (adresini) öğrenebilir miyim?
Cevap: Bankaların adres ve telefon bilgilerine http://www.tbb.org.tr/tr/banka-ve-sektor-bilgileri/banka-bilgileri/bankalar/64 linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
- Soru: Listede zamanaşımına uğramış param olduğunu gördüm, nasıl alabilirim?
- Soru: Listede adım çıkarsa paramı nasıl alabilirim?
Cevap: Paranızı almak için listede adınızın karşısında yazan banka şubesine başvurabilirsiniz.
- Soru: Listede zamanaşımına uğramış param olduğunu gördüm ama miktar yazmıyor, ne kadar param olduğunu öğrenebilir miyim?
Cevap: Para miktarını öğrenmek için listede adınızın karşısında yazan banka şubesine başvurmanız gerekmektedir.
- Soru: Zamanaşımına uğramış paralar ne zamana kadar çekilebilir, çekmezsem hakkım yanıyor mu?
Cevap: Zamanaşımına uğramış kıymetlerle ilgili listelerin, ilgili yönetmelik gereğince Şubat ayı başından itibaren 4 ay müddetle ilan edilecektir. 31 Mayısa kadar listelerden adınızı kontrol edip paranızı almak için şubenize başvurabilirsiniz.
2024 Değerli Kağıt Bedelleri Ne Kadar? Ehliyet, Evlenme Cüzdanı Bedelleri
2024 Yılı Değerli Kağıt Bedelleri, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce yayınlanan tebliğ ile zamlanmıştır… Zamlı fiyatlar aşağıda gösterilmiştir. Hazine ve Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO:…
Hamit Altınla Reşat Altın Arasındaki Fark Nedir?
Altın alacakların genelde karıştırdıkları reşat altın ve hamit altın özelliklerini sizler için araştırdık…. İşte hamit altın ile reşat altın arasındaki farklar…. Reşat Altın Sultan Beşinci Mehmet Reşat adına basılmış Osmanlı…
Vergiler nereye harcanıyor
Öğretmen, internet sitesinden para kazanabilir mi?
Yol ve Yemek Yardımı Kıdem Tazminatında Dikkate Alınır mı?
Eşik Dğer Nedir? Eşik Değer Ne İşe Yarar?
Yönetmelik Nedir? Hangi Kurumlar Yönetmelik Çıkarabilir?
2024 Değerli Kağıt Bedelleri Ne Kadar? Ehliyet, Evlenme Cüzdanı Bedelleri