Araç Vergi Borcu Sorgulama

Muhasebe-40

Araç vergi borcu sorgulama internetten yapılıyor mu?

Araç vergi borcu sorgulama işlemi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın online web adresi üzerinden yapılabiliyor. Vergi borcu sorgulama yaparak herhangi bir borcunuz var mı öğrenebiliyorsunuz.

Teknolojinin hayatımızın her alanında bize kolaylık sağladığı herkesçe bilinmektedir. Günümüzde artık her şey teknoloji ile daha kolay bir hale gelmiştir. Teknoloji ile oluşturulmuş birçok sistem, yenilik ve icat insan hayatını kolaylaştırmaya yönelik olarak yapılmıştır. İnsan gücü ile çalışan birçok alet günümüzde artık başka bir boyutta çalışmaktadır. Yani artık hem insan gücünden tasarruf ediyoruz, hem de vakitten. Bu şekilde yapılmış olan birçok

yenilik bulunmaktadır. Ancak en büyük yenilik ise internet ağıdır. İnternet günümüzde en büyük bilgi kapasitesi olarak kullanılmaktadır. İnternet üzerinden yapılabilen birçok şey vardır. Sosyal medyaya üzerinden sosyalleşme imkanı, film, müzik, alışveriş… Böyle birçok uygulamayı içinde bulunduran internet üzerinden devlet dairesi işlemlerimizi de geçtiğimiz yıllardan itibaren yapmaya başlamış bulunmaktayız. Devlet dairesi kurum ve kuruluşlarında beklemiş olduğumuz o uzun ve yorucu sıraların aksine internet üzerinden yapılabilen devlet dairesi işlemleri sayesinde oturduğumuz yerden dakikalar içerisinde işlemlerimizi yapabilmekteyiz. Vergi borç sorgulama işlemi de bu işlemlerden yalnızca bir tanesidir.

Vergi borç sorgulama işleminizi yapacağınız internet sitesinin adı E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden vergi borç sorgulama işlemi veya herhangi bir sorgulama işlemi yapabilmek için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa sistem üzerinden herhangi bir işlem yapabilmeniz mümkün değildir. E-Devlet sistemi kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapan bir sistemdir. Bu nedenle şifre ile korunmaktadır. Sistemin tamamen güvenli olmasının yanında işlemler dakikalar içerisinde yapabilmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi üzerinden vergi borç sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş için T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa şifrenizi alabilmek için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gidip, şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Şifre alma başvurunuzun ardından kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında E-Devlet şifrenizi teslim alabilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifre kimlik bilgileriniz ile sizin adınıza oluşturulmuştur. Bu şifre ile başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle denemeyiniz ve şifrenizi kimse ile paylaşmayınız. Bilmeniz gereken diğer bir bilgi ise almış olduğunuz bu şifre geçici bir şifredir ve sisteme giriş yaptığınız anda sistem sizden otomatik olan şifre değişimi yapmanızı talep edecektir. Kendinize ait bir şifre oluşturduktan sonra oluşturmuş olduğunuz şifreniz kalıcı şifre olacaktır.

Şifrenizi aldıktan sonra vergi borç sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sisteminin vergi borç sorgulama ile ilgili olan uygulama sayfasını açmanız gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama sayfası üzerinde bulunun boşluklara sırası ile T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazınız. T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylece açılacak olan ekran üzerinde vergi borcu bilgilerinizi görebilirsiniz.

kaynak:mynet

Related Posts

2019 Mesken Kira Gelirlerinde İstisna Tutarı Ne Kadar?

Kira geliri elde eden şahıslar, elde ettikleri gayrimenkul sermaye iradından aşağıda belirtilen tutarı indirdikten sonra kalan tutar üzerinden gelir vergisi hesaplamaları gerekmektedir…. 2019 Yılı Gayrimenkul Sermaye Geliri istisna tutarı aşağıda…

KDV Oranları I ve II Sayılı Tablo

GÜNCEL KDV ORANLARI 01/12/2013 tarih ve 2013/5595 Sayılı BKK için tıklayınız. (2007/13033 SAYILI KDV ORANLARINA İLİŞKİN GENEL KARARNAME İLE BU KARARNAMEDE 2008/13234, 2008/13426, 2008/13902, 2008/14092, 2009/14802, 2009/14812, 2011/1673, 2011/2466, 2011/2604,…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaçırdığın Haberler

İş Deneyim Belgesinin Noter Onayı ve Apostil Tasdik Şerhi (Kik Kararı)

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 2 views
İş Deneyim Belgesinin Noter Onayı ve Apostil Tasdik Şerhi (Kik Kararı)

İş Sahibi İdare ile Alt Yüklenici Arasındaki İlişkinin Hukuki Niteliği

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 2 views
İş Sahibi İdare ile Alt Yüklenici Arasındaki İlişkinin Hukuki Niteliği

Avrupa Hesaplar Sistemi (ESA 95) Nedir?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 1 views
Avrupa Hesaplar Sistemi (ESA 95) Nedir?

Dernek ve Vakıf Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 4 views
Dernek ve Vakıf Arasındaki Farklar Nelerdir?

Gayri Sahih Vakıflar ve Hazinenin Mirasçılık Durumu

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 2 views
Gayri Sahih Vakıflar ve Hazinenin Mirasçılık Durumu

Ekap nedir? Ekap’ a Kayıt ve Ekap İşlem Süreçleri Nelerdir?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 6 views
Ekap nedir? Ekap’ a Kayıt ve Ekap İşlem Süreçleri Nelerdir?