2017 Yabancı Dil Tazminatı Kaç Lira?

Yabancı Dil Tazminatı Kaç Lira?

2016 yabancı dil tazminatı kaç liradır (2016 dil tazminatı ne kadar), yabancı dil tazminatı kaç yıl süreyle verilir, hangi dillere yabancı dil tazminatı ödenir, yabancı dil tazminatı alma şartları nelerdir, yabancı dil tazminatı kimlere verilir, yabancı dil tazminatı için hangi sınavdan kaç puan almak gerekir,  yabancı dil tazminatını almak için ne yapmak gerekir gibi konulara bu yazıda değinilecektir. Yazımıza tanımla başlayalım. Yabancı dil tazminatı kamu görevlilerine sahip oldukları belli düzeyin üstündeki yabancı dil puanları sebebiyle belli bir süre aylık olarak yapılan ödemedir.2016 yılı için yabancı dil tazminatlarının kaç lira olduğuna değinmeden önce birkaç önemli detayın altını çizmek istiyoruz. Yabancı dil tazminatı sadece YDS ve KPDS sınavında alınan sonuçlara göre verilmektedir. Örnek olarak TOEFL sınavı YÖK tarafından YDS’ye denklik verilmiştir, söz gelimi 90 TOEFL IBT sınavı 75 YDS sınavına denktir VE TOEFL IBT’den 90 alan biri bunu istediği yerde 75 YDS puanı yerine kullanabilir fakat YDS’den 75 alan biri yabancı dil tazminatı alabilirken TOEFL IBT’den 90 alan biri maalesef yabancı dil tazminatı alamamaktadır. Kısacası yabancı dil tazminatı için ya KPDS ya da YDS puanına sahip olmak gerekmektedir.Altı çizilmesi gereken ikinci bir konu da yabancı dil tazminatının 5 yıl süre ile aynı seviyeden ödendiğidir 5 yıl sonra tekrar sınava girilmezse tazminat bir alt seviyeden ödenmeye başlar. Örnek olarak B seviyesinde yabancı dil tazminatı alan biri 5 yıl sonra yeniden sınava girip tekrar B seviyesinde puan almazsa C seviyesinde yabancı dil tazminatı almaya başlar, C seviyesinde yabancı dil tazminatı alan biri daha alt seviyeye ödeme yapılmadığı için 5 yıl sonra tekrar sınava girmezse yabancı dil tazminatı ödemesi kesilir.Bu konuda üçüncü bir detay da yabancı dil tazminatının ödenmesi konusundadır. Yabancı dil tazminatı görevinde yabancı dil kullandığı belirlenen kamu görevlilerine belli miktarda ödenirken, görevinde yabancı dil kullanmadığı belirlenen kamu görevlilerine aynı puan için daha düşük miktarda ödeme yapılır. Üniversitelerdeki öğretim elemanları, öğretmenler, tercümanlar vs. görevinde yabancı dil bilgisi kullandığı kabul edilen görevlilerdir. Eğer atandığınız kurum için böyle bir genel kabul yoksa yetkili amir görevinizde yabancı dil puanı kullanıp kullanmadığınıza karar verir ve tazminatınızı ona göre alırsınız.Tazminat miktarlarına geçmeden önce hangi dillerde yabancı dil tazminatı ödenir sorusunun cevabını da verelim. Şu anda (alfabetik olarak sıralı) Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarka Dili, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollanda Dili, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dilleri için yabancı dil tazminatı ödenebilmektedir.Son olarak yabancı dil tazminatı miktarlarına değinelim. Görüldüğü gibi yabancı dil tazminatı 70 puanın üzerinde puana sahip olanlara verilmektedir.

2016 Yılı Yabancı Dil Tazminatı Kaç Liradır

x: Görevinde yabancı dil bilgisinden yararlanan personel için yabancı dil tazminatı miktarıy: Görevinde yabancı dil bilgisinden yararlanmayan personel için yabancı dil tazminatı miktarı 




2015 Yabancı Dil Tazminatı Kaç Liraydı?


x: Görevinde yabancı dil bilgisinden yararlanan personel için yabancı dil tazminatı miktarı
y: Görevinde yabancı dil bilgisinden yararlanmayan personel için yabancı dil tazminatı miktarı

Yabancı dil tazminatı almak için sınav sonuç belgesini ek olarak arkasına eklediğiniz bir dilekçeyi çalıştığınız kurumun personel daire başkanlığına iletmeniz yeterlidir.

kaynak:http://www.egitimsohbetleri.com

Related Posts

Nakdi Ücret Nedir? Ayni Ücret Nedir?

Nakti Ücret ve Ayni Ücret: Ödeme türüne göre ücretler nakti (parasal) ve ayni (mal olarak) olmak üzere ikiye ayrılır. Nakdi ücret: Yukarıda açıklandığı gibi ücretin cari memleket parasıyla ifade edilebilen…

Ek Gösterge Nedir? Ek Gösterge Nasıl Hesaplanır?

EK GÖSTERGE   –657 Md.43 (9.4.1990-KHK 418/2 ile değişik) B bendi -657 (9.4.1990- KHK 418/3 ile ek, 12.4.1990-KHK-420/11, 12 ve 27.12.1991-KHK-475/8 ile değişik) I, II, III sayılı Ek Gösterge cetvelleri…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaçırdığın Haberler

Dernek ve Vakıf Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 4 views
Dernek ve Vakıf Arasındaki Farklar Nelerdir?

Gayri Sahih Vakıflar ve Hazinenin Mirasçılık Durumu

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 2 views
Gayri Sahih Vakıflar ve Hazinenin Mirasçılık Durumu

Ekap nedir? Ekap’ a Kayıt ve Ekap İşlem Süreçleri Nelerdir?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 5 views
Ekap nedir? Ekap’ a Kayıt ve Ekap İşlem Süreçleri Nelerdir?

Ek Gösterge Nedir? Ek Gösterge Nasıl Hesaplanır?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 2 views
Ek Gösterge Nedir? Ek Gösterge Nasıl Hesaplanır?

Nakdi Ücret Nedir? Ayni Ücret Nedir?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 5 views
Nakdi Ücret Nedir? Ayni Ücret Nedir?

Ecrimisil Borcu Nereye Ödenir?

  • By admin
  • Kasım 15, 2024
  • 7 views
Ecrimisil Borcu Nereye Ödenir?