İl içi yer değiştirme öğretmen tayini başladı! 2018 MEB boş kontenjanlar…

Binlerce öğretmenin merakla beklediği il içi yer değiştirme başvuruları alınmaya başladı. 2018 yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan başvuruların ardından öğretmenler MEB boş okul kadroları bilgisini merak ediyor. İşte tüm detaylar…

GİRİŞ 23.05.2018 10:17GÜNCELLEME 23.05.2018 10:17
22 Mayıs salı günü itibariyle il içi yer değiştirme öğretmen ataması başvuruları için online başvuru sayfası mebbis.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. Peki, il içi yer değiştirme başvurusu nasıl yapılacak? Farklı okullara atanmak isteyen öğretmenler bu sorunun yanıtını arıyor. İl içinde isteğe bağlı olarak yer değiştirmek yani il içi tayin isteyen öğretmenler için il milli eğitim müdürlükleri tarafından boş okul kadroları açıklanıyor. İşte tüm merak edilenler…

KONTENJANLAR BELLİ OLDU MU?

İl içi yer değiştirme için süreç başladı. Bulundukları okulun dışında farklı bir okulda görev almak isteyen öğretmenlerin merak ettiği il içi yer değiştirme başvurusu, müdürlüklerin yayımladığı kadro bilgilerine göre değişkenlik gösterecek. İl içi tayin kontenjanları, her il için ayrı belirleniyor. Belirlenen kontenjanlar, başvuruda bulunacak öğretmenlerin görev alanındaki il müdürlükleri tarafından resmi internet sitesinde yayınlanacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl içi ataması 2018 başvurusu için MEB tarafından açıklanan son gün ise 25 mayıs cuma günü. 3 gün boyunca öğretmenler il içi yer değiştirme başvurusunu online olarak yapabilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli, Afyon, Kütahya, Mersin, Adana il içi atama boş okullar ve il içi boş kalan kadrolar İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından açıklanıyor.  İl içi öğretmen yer değiştirmesi sonuçları ise en geç 30 Mayıs’a kadar açıklanacak.

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tradreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME İÇİN ŞARTLAR NELER OLACAK?

1- Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

2- Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;

a) 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında adaylık dâhil 3 yıl görev yapanlar,

b) 4, 5 ve 6’ncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan bulundukları eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar,

c) 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görev yapanlardan başvuruların son günü itibarıyla adaylığı kaldırılmış olanlar 3 yıllık çalışma süresi şartı aranmadan, istemeleri hâlinde, il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

3-Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2018 tarihi itibarıyla zorunlu çalışma yükümlüğünü tamamlayacak olanlar istemeleri halinde il içinde 1, 2 ve 3’üncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

4- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin;

a) Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirdiği süreler dâhil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği süreler ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler,

b) Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri,

c) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.

  • Related Posts

    Baskı ve Basım Hizmetlerinde KDV Tevkifat Oranı Kaçtır?

    Baskı ve Basım Hizmetlerindeki KDV Tevkifat Oranı 63 sıra Nolu KDV Sirkülerinde gösterilmiştir. 2.2.2.12. Her Türlü Baskı ve Basım Hizmetleri 117 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (3.2.12) bölümünde, Tebliğin (3.1.2/b)…

    Araç Kiralama İhalesinde Yakıt Dahil Edilir mi?

    KAMU İHALE KURULU KARARI Toplantı No : 2017/013 Gündem No : 34 Karar Tarihi : 15.03.2017 Karar No : 2017/UH.II-815 TOPLANTIYA KATILAN ÜYELER: Başkan: Hamdi GÜLEÇ Üyeler: II. Başkan Şinasi…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

    Kaçırdığın Haberler

    Katma (Özel) Bütçe Nedir?

    • By admin
    • Aralık 18, 2024
    • 70 views
    Katma (Özel) Bütçe Nedir?

    Bilanço ve Gelir Tablosu Nedir?

    • By admin
    • Aralık 18, 2024
    • 66 views
    Bilanço ve Gelir Tablosu Nedir?

    Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi

    • By admin
    • Aralık 18, 2024
    • 70 views
    Belediyelere Genel Bütçe Gelirlerinden Pay Verilmesi

    İşveren çalışanının kıyafetine karışabilir mi?

    • By admin
    • Aralık 18, 2024
    • 41 views
    İşveren çalışanının kıyafetine karışabilir mi?

    Kamu Zararı Faiz Oranı Nedir?

    • By admin
    • Aralık 18, 2024
    • 33 views
    Kamu Zararı Faiz Oranı Nedir?

    HİZMET ALIM İHALELERİNDE FİYAT FARKI UYGULAMASI

    • By admin
    • Aralık 18, 2024
    • 45 views
    HİZMET ALIM İHALELERİNDE FİYAT FARKI UYGULAMASI