Mazeret İzni Nedir? Mazeret İzni Hangi Durumlarda Verilir?
Mazeret İzni Nedir? Mazeret İzni Hangi Durumlarda Verilir? MAZERET İZNİ * Madde 104- a)Kadın memura; doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süreyle…
SIKIYÖNETİM HİZMET ZAMMI:
13.5.1971-1402 Sıkıyönetim Kanunu (19.9.1980-2301 Kanunun 13.maddesiyle değişik) Md. 26/c ; (8.10.80-2310/3 Kanunla) Ek Md. 2 ve (8.12.1980-2354/1 Kanunla) Ek Md.5
I-Sıkıyönetim kadrolarına atanan,
II-Sıkıyönetim Askeri Hizmetler Koordinasyon Başkanlığında fiilen
görevlendirilen,
III-Bu Kanun uyarınca Sıkıyönetim Komutanlığı emrine verilen veya emrine giren görevlilerden, komutanlığın yazılı olarak vereceği emirle ile görev süreleri ve görev yerleri belirtilen ve bilfiil sıkıyönetim hizmetinde çalıştırılan personele:
3 ile 10 puan arasındaki göstergelerin, her yıl Bütçe Kanunu ile tespit edilen MAAŞ KATSAYISI ile çarpılmasından bulunacak yevmiye miktarı üzerinden Sıkıyönetim Hizmet Zammı ödenebilir.
-Sıkıyönetim döneminde Sıkıyönetim Hizmet Zammının ödenmesine gerekli olup olmadığına Bakanlar Kurulunca karar verilir.
-Ödeme fiilen çalışılan günler için yapılır.
-Sıkıyönetim hizmet zammı ödemesi damga vergisi dışında herhangi bir vergiye tabi değildir.
-Sıkıyönetim Hizmet Zammı Cetveli
Puan
General – Amiral 10
Albay, Yarbay, Binbaşı 9
Yüzbaşı, Üsteğmen, Teğmen 8
Asteğmen, Astsubay, Uzman Jnd.Çş. 7
Emniyet Amiri ve Daha üst Derecedekiler 9
Baş komiser, komiser 8
Komiser muavini 7
Diğer emniyet mensupları, çarşı ve mahalle bekçileri 6
Sivil memurlar ve İşçiler 5
Er ve erbaşlar (jandarma dahil) 3
-Sıkıyönetim askeri mahkemelerinde görevlendirilen Cumhuriyet Savcıları ile savcı yardımcılarına, bu görevlerinin devamı süresince eşit derecedeki askeri savcılara ödenen sıkıyönetim hizmet zammı verilir.
-Askeri mahkemelerde görevlendirilen sivil hakimlere, bu görevlerinin devamı süresince eşit maaş derecesindeki askeri hakimlere ödenen sıkıyönetim hizmet zammı ödenir.
-Fiilen kıtada görev yapan general-amiral, subay ve astsubaylar ve kıta ile müşterek görev yapan zabıta teşkilatı mensupları ile sıkıyönetim komutanlıklarında yargı görevi yapan adli müşavir, askeri hakim, savcı, subay üye ve yargı görevi yapan yerlerde görevli astsubay ve sivil memurlar ile cezaevi müdürleri, erbaş ve erler dışındaki görevlilere bu miktarın yarısı verilir.
Mazeret İzni Nedir? Mazeret İzni Hangi Durumlarda Verilir? MAZERET İZNİ * Madde 104- a)Kadın memura; doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süreyle…
Sivil Memur Nasıl Olunur? (Askeriye Bünyesinde) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4’ncü maddesine tabi kamu kurumlarında devletin süreklilik isteyen hizmetinde ve işlerinde aylıkla çalışan, yasalara göre sorumluluğu ve yetkisi olan…