KALİGRAFİ
Yazı sanatına kaligrafi denir…Bu çalışmada kaligrafi konusunda detaylı bilgiler verilecektir…..
Yazı sanatına kaligrafi denir…Bu çalışmada kaligrafi konusunda detaylı bilgiler verilecektir…..
Kaligrafi, insanlığın yazıyı kullanmasıyla birlikte, her toplumun yapı ve karakterine uygun olarak o toplumun ruhunu en güzel şekilde yansıtmıştır. Kimi kültürlerde yazı; ruhsal tekamülü ifade ederken, kiminde ise Yaradana dönük sevgi ve muhabbeti sergilemiştir.
Kaligrafi, güzel yazı anlamındadır. Güzel yazıyı yazan kişi ise kaligraf olarak adlandırılır. İngilizcede Calligraphy olarak adlandırılan bu sanat, kullanılan alfabeye göre farklı isimler alır. Özellikle Arap kaligrafisi olarak adlandırılan Arapça harflerin kullanıldığı yazılar Hat, bu sanatı icra edenlere ise hattat denilmektedir. İcazet alınarak bu ünvana sahip olunur. Ayet ve hadislerin yazılı olduğu eserler özellikle Türk sanatkarlar tarafından başarıyla üretilmektedir. Diğer yandan Çin, Hint, Japon, İbrani, Yunan ve Latin kaligrafisi de bugün dünyada ilgi ile takip edilmektedir.
Duvarlara kazınan ilk işaretlerden bu yana insanoğlu duygu, düşünce ve aşkını yüzyıllar sonrasına da taşıyabilmek için güzel yazıyı ve şekilleri kullanmıştır. Güzel yazı sanatı, harfleri klasik kalıplarıyla kullanmakla yetinmez, aynı zamanda ona hareket kazandırır, her bir alfabede sanatkar harfler üzerinde farklı kompozisyonlar dener, onlara resimsel bir derinlik kazandırır. Bu açıdan bakılacak olursa, her bir kaligrafi çalışması aynı zamanda bir resimdir. Nokta çoğalıp, bizi çizgiye ulaştırır, çizgiler ise bizleri harflere… Harflerin pozisyonları yazım şekilleri, çalışmalardaki doğaçlamalar hep birlikte sanatkarın karakterini ve ruhunu kağıda nakşeder.
Güzel yazı aynı zamanda bir saygınlık ifadesidir. Asil bir ruhun en güzel yansıması, yine güzel bir yazı ile karşılığını bulur. Bugün davetiyelerin kişiye özel olarak kaligraf tarafından elle yazılması, davetin ve davetlinin önemini bize anlatır. Bir de teşekkür mektuplarının bilgisayar ya da mail ortamında değil de, güzel bir kağıda elde yazılarak sunulması ne asil bir harekettir. Sevilene yazılan bir şiir, güzel temenniler hayatımıza değer katar, mutluluk verir. Güzel sözler, ancak güzel bir yazıyla değer kazanır.
Avukatlık Kanunu’nun 4667 sayılı kanunla dеğişik vе “Avukatın Amacı” başlıklı 2. maddеsinin 1. fıkrasında, avukatlığın amacı; hukuki münasеbеtlеrin düzеnlеnmеsi, hеr türlü hukuki mеsеlе vе anlaşmazlıkların adalеt vе hakkaniyеtе uygun…
Kamu İhale Kanunu 21b Maddesi Bağlamında Kamu İhale Hukukunda Öngörülemezlik Kavramı I.GİRİŞ, II. KAMU İHALE HUKUKU BAĞLAMINDA ÖNGÖRÜLEMEZLİK KAVRAMI, III. ÖNGÖRÜLEMEZLİK KAVRAMININ PAZARLIK USULÜ YÖNÜNDEN TAHLİLİ, IV. KAMU İHALE KURULU’NUN…