1. Anasayfa
  2. Şirket Finans

Basel II’ye Geçiş Sürecinde KOBİ’lere Öneriler

Basel II’ye Geçiş Sürecinde KOBİ’lere Öneriler
0

fabrika-10


Türkiye ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’ler AB’ye giriş ve Basel II sürecinde, uluslararası rekabete hazır olmak zorundalar. Küçüklüklerinin kendilerine sağladığı esneklik ve uyum kabiliyetini en iyi şekilde değerlendirerek rekabet avantajı sağlayabilen işletmeler varlıklarını gelişerek sürdürebilecek, bunu sağlayamayan işletmeler ise, gittikçe büyüyen sorunlarla başetmek zorunda kalacaklar.

Basel II ile birlikte, bankalar kredi tahsis etmeden önce şirketlerin finansal performansı kadar yönetişim performansıyla da ilgilenecekler. Bağımsız derecelendirme kuruluşları ve bankalardan finansal performansları ve yönetişim performansları yüksek olan KOBİ’ler, daha iyi derecelendirme notları alarak daha düşük maliyetli kredi imkânına sahip olacaklar.

Kurumsal yönetişim kalitesi yükseldikçe, finansman imkânı ve likidite artıyor, sermaye maliyeti düşüyor. Dolayısıyla iyi yönetilen şirketler krizlerde sermaye piyasasından dışlanmadan, krizleri daha kolay atlatabilecekler.

Sözkonusu kurumsal yönetişimin temel kuralları arasında yer alan kavramlar, KOBİ’lerin Basel II çerçevesinde öngörülen gelişimi ile paralellik taşıyor.

Kaynak: KobiFinans

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.