Avukatlık Tarifesi Değişti (Yeni Avukatlık Tarifesi)

Avukat

9 Kasım 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29527
TEBLİĞ
Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından:

AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TARİFE

MADDE 1 – 31/12/2014 tarihli ve 29222 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin 11 inci maddesinin beşinci ve altıncı fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Tahliyeye ilişkin icra takiplerinde Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde belirtilen maktu ücrete hükmedilir. Borçlu itiraz süresi içerisinde borcunu öderse tarifeye göre belirlenecek ücretin dörtte üçü takdir edilir.”

“(6) İcra dairelerinde borçlu vekili olarak takip edilen işlerde taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayıldığı hallerde; çıkabilecek uyuşmazlıkların Avukatlık Kanununun 164 üncü maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca çözülmesinde avukatlık ücreti, Tarifenin ikinci kısmında belirtilen maktu ücretlerin altında kalmamak kaydıyla, Tarifenin üçüncü kısmındaki yüzdelik oranların yarısı esas alınarak belirlenir. Ancak, belirlenen ücret asıl alacağı geçemez.”

MADDE 2 – Aynı Tarifenin 15 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Vergi mahkemelerinde takip edilen davalarda taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayıldığı hallerde; çıkabilecek uyuşmazlıkların Avukatlık Kanununun 164 üncü maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca çözülmesinde avukatlık ücreti, Tarifenin ikinci kısmının birinci bölümünde belirtilen vergi mahkemelerine ilişkin ücretin dört katı olarak belirlenir. Ancak, belirlenen ücret müvekkil lehine iptal edilen miktarı geçemez.”

MADDE 3 – Aynı Tarifenin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 22 – (1) İhtiyari dava arkadaşlığının bir türü olan seri davalar ister ayrı dava konusu yapılsın ister bir davada birleştirilsin, toplamda kırk dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam avukatlık ücretine, toplamda yüz dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin %70’i oranında avukatlık ücretine, toplamda ikiyüzelli dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin %60’ı oranında avukatlık ücretine, toplamda ikiyüzelliden fazla açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin %40’ı oranında avukatlık ücretine hükmedilir. Duruşmalı işlerde bu şekilde avukatlık ücretine hükmedilmesi için dosyaya ilişkin tüm duruşmaların aynı gün aynı mahkemede yapılması gerekir.”

MADDE 4 – Aynı Tarifenin ekinde yer alan Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümünün altıncı satırı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“6. Sulh Hukuk Mahkemeleri, Sulh Ceza Hâkimlikleri ve İnfaz Hâkimliklerinde takip edilen davalar için             600,00 TL”

MADDE 5 – Aynı Tarifenin ekinde yer alan Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümünün on beşinci satırının (b) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Duruşmalı ise 1.250,00 TL”

MADDE 6 – Aynı Tarifenin ekinde yer alan Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümünün on sekizinci satırının (b) alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Duruşmalı ise 2.500,00 TL”

MADDE 7 – Aynı Tarifenin ekinde yer alan Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümüne aşağıdaki yirmi ikinci satır eklenmiştir.

“22. Tahliyeye ilişkin icra takipleri için 1.500 TL”

MADDE 8 – Bu Tarife yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Tarifenin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin
Tarihi Sayısı
31/12/2014 29222

Related Posts

Güncel Yasal Faiz Oranları

25 Ocak 2014 Tarihli  ve 28893 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanmıştır. PARASAL SINIRLAR VE ORANLAR HAKKINDA GENEL TEBLİĞ(SAYI: 2014/1) TABLO V- KANUNİ FAİZ VE TEMERRÜT FAİZ ORANLARI 3095 sayılı Kanuni Faiz…

Pasavan, İdari Mektup ve Hudut Geçiş Belgesi Nedir? Pasavan Nerden Alınır?

Pasavan, idari mektup ve hudut geçiş belgesi nedir? Pasavan nerden alınır? (1) Pasavan ve idari mektup, antlaşmalarla tespit edilen hudut bölgesi içerisinde oturan Türk vatandaşlarına karşı taraf hudut bölgesi içerisinde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaçırdığın Haberler

Tam Gün Yasası Nedir? Tam Gün Nasıl Uygulanır?

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 74 views
Tam Gün Yasası Nedir? Tam Gün Nasıl Uygulanır?

Yapım İşlerinde Yaklaşık Maliyet Hesabına Esas Fiyat ve Rayiçlerin Tespiti

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 26 views
Yapım İşlerinde Yaklaşık Maliyet Hesabına Esas Fiyat ve Rayiçlerin Tespiti

Yargı Harcı Nedir? Yargı Harçları Konusunda Özellik Gösteren Durumlar Nerlerdir?

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 66 views
Yargı Harcı Nedir? Yargı Harçları Konusunda Özellik Gösteren Durumlar Nerlerdir?

Riskli Yapı Şerhi Bulunan Taşınmazlarda Harç Muafiyeti

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 39 views
Riskli Yapı Şerhi Bulunan Taşınmazlarda Harç Muafiyeti

Temsil Ağırlama Giderleri Örnek Sayıştay Kararları-1

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 38 views
Temsil Ağırlama Giderleri Örnek Sayıştay Kararları-1

Harcırah Kanunu İle İlgili Örnek Sayıştay Kararları-1

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 62 views
Harcırah Kanunu İle İlgili Örnek Sayıştay Kararları-1