4/B Ssözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Esasları

dis-doktoru-3

4/B SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ

4/B ALIMI HAKKINDA

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ ALIMI HAKKINDA

Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında, 181 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi hükümleri çerçevesinde, ücretleri döner sermayeden veya merkezî yönetim bütçesinden karşılanmak suretiyle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36’ncı maddesinde belirtilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki unvanlarda 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi 32.449 adet sözleşmeli personel istihdam edilecek.
,

DAYANAKLAR

DMK’nın 4. Maddesi

B) Sözleşmeli personel:
Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde, kurumun teklifi üzerine Devlet Personel Dairesi ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Bakanlar Kurulunca geçici olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir. (36 ncı maddenin II – Teknik Hizmetler Sınıfında belirtilen görevlerde yukarıdaki fıkra uyarınca çalıştırılanlar için, işin geçici şartı aranmaz.)
Bunlara ödenebilecek ücretlerin üst sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler ve bu hususlara ilişkin esas ve usûller Bakanlar Kurulunca kararlaştırılır.
181 nolu KHK’nın
EK MADDE 3 – (Madde Değ.: 5528 S.K. RG: 4.07.2006 – 26218) Kadrolu istihdamın mümkün olmadığı hallerde, ücretleri döner sermayeden karşılanmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde belirtilen sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfındaki unvanlarda çalıştırılmak üzere merkezi sınav sonuçlarına göre 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına tabi sözleşmeli personel çalıştırılabilir. Ancak bu maddeye göre diş tabibi ve eczacı unvanlarinda çalıştırılacak personel merkezî sınav sonuçlarina bakılmaksızın kura ile yerleştirilir. Bu şekilde sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, aynı birimde aynı unvanlı çalışan ve hizmet yılı aynı olan emsali kadrolu personel esas alınarak görev yaptığı birimde bulunan döner sermayeden ilgili mevzuat dahilinde nöbet ücreti ödenir ve ek ödeme yapılabilir. Bunlara yapılabilecek ek ödeme hiçbir şekilde emsaline yapılabilecek ek ödeme üst sınırını geçemez.
4/B ile alınanlara 6.6.1978 Tarih ve 7/15754 Sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulmuş olup, 28.6.1978 tarih ve 16330 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan hükümler” uygulanacak.
Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Sitesinde yayınlanan Hizmet Sözleşmelerine göre istihdam edilecek.

4/B’LİLER HAKKINDA…
· Sosyal güvenlik bakımından 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabidirler.
· Çalışma saat ve süreleri, emsali Devlet memurları için belirlenen çalışma saat ve sürelerinin aynıdır. Ayrıca sözleşmeli personel nöbet tutmakla yükümlüdür. Belirli bir sürede bitirilmesi gereken işler söz konusu olduğunda, normal çalışma saatleri dışında ve hafta tatili ve resmi tatillerde de çalışmak zorundadır. Nöbet ücreti hariç olmak üzere, bu çalışmalar karşılığında personele herhangi bir ek ücret ödenmez.
· Sözleşme ücreti ödemeleri her aybaşında peşin olarak yapılır
· Sözleşmeli personele, aylık sözleşme ücreti dışında, aynı birimde aynı unvanlı çalışan ve hizmet yılı aynı olan emsali kadrolu personel esas alınarak, görev yaptığı birimde bulunan döner sermayeden ilgili mevzuat dâhilinde nöbet ücreti ödenir ve ek ödeme yapılır.
· Hizmet sözleşmesinde yer alan izinlerin süresi ve kullanılmasına ilişkin hükümlere göre sözleşmeli personele yıllık izin, hastalık izni, mazeret izni, doğum izni, süt izni verilir. Ayrıca, hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan ve doğrudan radyasyona maruz kalanlara ilgili mevzuatı uyarınca ücretli sağlık izni verilir. Yıllık izinler sözleşme yılı içerisinde kullandırılır, ertesi yıla aktarılamaz. Aylıksız izin verilemez. Doğum izninde maaş ödenmez. Giyim yardımı alamazlar.
· 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu hükümleri çerçevesinde sendika üyesi olabilmektedir.
· Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği kapsamında yer almamaktadır.
· Diğer devlet memurları gibi dönem tayinleri söz konusu değildir. hizmete ihtiyaç olduğu için atandıkları yerde kalırlar.
· Sözleşmelerini imzalamadan önce karşılıklı becayiş hakkına sahiptirler…

kaynak:http://saglikmevzuati.blogspot.com.tr

Related Posts

Devlet Memurları İzin Türleri Nelerdir?

Mazeret izni: İzin haklarından olan Mazeret İzin türü 657 sayılı DMK’ nın 104 inci maddesinde yer verilmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (Md:104) Mazeret izni: Kadın memura; doğumdan önce sekiz,…

Temininde Güçlük Zammı Kimlere Verilir?

TEMİNİNDE GÜÇLÜK ZAMMI   –657 (15.5.1975-1897/1 Kanunla değişik) Md. 147/G-c -657 Md. 213’den sonra gelen (9.4.1990-KHK 418/8 ile değişik ) Ek Madde – 30.12.1991-91/2574 Bakanlar Kurulu Karan -19.01.1998 tarih ve…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kaçırdığın Haberler

Döviz Hesabı Muhasebe Kayıtları ve İşlemler-1

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 81 views
Döviz Hesabı Muhasebe Kayıtları ve İşlemler-1

Devlet Memuru Hastalık İzinleri

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 52 views
Devlet Memuru Hastalık İzinleri

4483 Sayılı Kanuna Göre Soruşturma İzni Verilmesi

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 43 views
4483 Sayılı Kanuna Göre Soruşturma İzni Verilmesi

Ödeme Belgelerinin Harcama Birimlerine Teslim Süresi

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 39 views
Ödeme Belgelerinin Harcama  Birimlerine Teslim Süresi

Tasfiye Memurları ile Kamu Alacaklarının Takibi

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 56 views
Tasfiye Memurları ile Kamu Alacaklarının Takibi

Yeniden Değerleme İşleminin Muhasebeleştirilmesi

  • By admin
  • Aralık 19, 2024
  • 49 views
Yeniden Değerleme İşleminin Muhasebeleştirilmesi